Tücsökébresztő


Nyomtatóbarát változatPDF változat

Kedves Bábos Barátaink!

Harmadik éve rendezzük meg városunkban a TÜCSÖKÉBRESZTŐT. Mit takar ez a megnevezés? Egy kora tavaszi bábos napot, amely az idei évben két nappal a Bábjáték Világnapja után lesz: 2005. március 23-án, szerdán. Lassan ébredezik a szendergő természet - talán vele együtt mi is - bábozni szerető Kollégák! Úgy ítéltük meg bábos társaimmal együtt, hogy az óvodai bábjáték nem kap elég szerepet, megfelelő helyet az óvodák mindennapjaiban. Ezért hívtuk életre ezt a bábjátékot is ébresztgető találkozót.

Mottónk: "AHOL NAGY A SZERETET, OTT MINDIG TÖRTÉNNEK CSODÁK" - Willa Catner. A gyerekek még minden nap várják a csodát, ha máskor nem, legalább a mesékben biztosan át is élhetik. Mi gyermeklelkű felnőttek tehetünk azért, hogy minél több gyerek találkozzon a csodavárás izgalmával, élményével.

Rendezvényünk célja, hogy Pest, Nógrád és Heves megye óvodapedagógusai már működő vagy ideiglenesen verbuválódott bábcsoportjai bemutatkozhassanak, megismerjék egymás munkáját.

Szívesen látunk egyéni produkciókat, hiszen a hétköznapokban ez a fajta egyszemélyes bábjáték a leggyakoribb. Kívánjuk, hogy minden résztvevő vagy érdeklődő ötleteket gyűjtsön a látottakból, élményekkel térjen majd haza. A maximum 30 perces produkciókat szakmai zsűri értékeli - jobbító szándékkal. A rendezvény segítséget nyújt az áprilisi Xl. Országos Óvodai Bábjátékos Találkozóra történő felkészüléshez.

A Tücsökébresztőre várunk saját készítésű bábokat, amelyekből kiállítást rendezünk. A kiállítási anyagot március 16- tól, 8.00-16.00 óra között fogadja a Művelődési Központ.

Kik azok, akik összefogtak a 3. Tücsökébresztő létrehozásáért?
A Bábjátékos Egyesület,
a Tücsök Báb-Színház,
a VOKE József Attila Művelődési Központ.

Rendezvényünket támogatja a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma.

Jelentkezési határidő (amelyet kérünk pontosan betartani):2005. Március 2. szerda.

Időpont: 
2005. március 23. 08.00 - 16.00
Közreműködő: 
Magyar Bábjátékos Egyesület
Rendezvény jellege: 
fesztivál
Rendezvény jellege: 
kiállítás