FelhívásKedves Olvasók!

Nem mindennapi alkalomra szeretném felhívni a figyelmet. A november 19-én kezdődő kéz- és tárgyjáték kurzusunk nemcsak azért különleges, mert újra egy Blattner-díjas bábművész, Siklósi Gábor osztja meg az érdeklődőkkel tudását, de azért is, mert az aktív részvétel mellett két teljes előadást is megnézhetnek a résztvevők élőben, továbbá rendhagyó azért is, mert a helyszín ezúttal nem a Magyar Művelődési Intézet lesz, hanem a Figurina Animációs Kisszínpad varázslatos, minden technikával felszerelt aprócska bábszínháza. (A tanfolyam nyitánya, az első előadás egy másik helyszínen lesz, részletek a felhívásban.)

A műhelymunkát elsősorban azoknak ajánljuk, akik kezdőkkel, gyerekekkel foglalkoznak, vagy maguk szeretnének a bábozásba belevágni. A bábozást kéz- és tárgyanimációval kezdeni több okból is ideális. Nem igényel nagy befektetést, hiszen a keze mindenkinek „kéznél van” és érdekes tárgyak is akadnak minden háztartásban. Igen alkalmas az animációs gondolkodás alapjainak elsajátítására, a kreatív fantázia és a játéköröm felélesztésére, és elengedhetetlen a továbblépéshez, a bábmozgatás fortélyainak megismeréséhez. A kurzuson egy olyan gondolkodásmódot fognak megismerni a résztvevők, amit gyerekekkel való munka során is sikerrel alkalmazhatnak.

Természetesen várjuk azokat is, akik már nem kezdők, de valamiért kimaradt életükből a bábjátéknak ez az érdekes területe, vagy csak szeretnének egy jót játszani, és mindazokat, akik szeretnének belekukkantani egy nagy múltú, népszerű bábtársulat műhelytitkaiba.

A felhívás további információkkal a következő linkre kattintva elolvasható: http://www.mmikl.hu/images/stories/szovegek/muveszeti_oszt/bab/felhivaga...

Jelentkezési határidő október 28.

Hírlevelünkben friss hírek itt (nem kell hozzá regisztrálni, nem kell hozzá belépni, nem kell semmit tenni, csak a linkre kattintani, és máris olvashatsz mindent): http://www.facebook.com/#!/babjatekoshirlevel

Üdvözlettel:

Szluka Judit
bábos referens
Magyar Művelődési Intézet
és Képzőművészeti Lektorátus
Művészeti Programok Főosztálya
1011 Budapest, Corvin tér 8.
Tel.: 06-1/225-6029
e-mail: szlukaj@mmikl.hu
http://muveszeti.mmikl.hu
www.mmikl.hu