Bábjátékos Portrékötetek 3. - Visznek, Csibészke


Nyomtatóbarát változatPDF változat

bábcsoport bemutatása

Visznek, Csibészke
Játékkategória: 
bábművészet
Szerző: 
Kovács Hedvig
Szerző: 
Szentirmai László
Média: 
könyv
Kiadványsorozat cím: 
Bábjátékos Portrékötetek
Kiadási év: 
2009
Kiadó: 
Sárospataki Népfőiskolai Egyesület
Kiadás helye: 
Sárospatak
Nyelv: 
magyar
Ismertető: 

„Csombokék: „…lökést ad, hogy az emberben hagyunk egy csírát, ami el tud indulni, ami kisarjadhat.”
„Én azt hiszem, hogy ennél sokkal többről van szó. A Magyar Bábjátékos Egyesület, - melynek a gazdálkodásába belelátok – szigorú elszámolásos pályázatokon nyert, átlag évi egymillió forinttal szervezi a fesztiváljait és az amatőr bábosok életét. Egy drogos rehabilitációja ennek többszörösébe kerül.” Vajon mennyi pénzt spórolhattunk volna meg, ha ez a dogos kellő időben találkozik egy bábcsoporttal, s ott megtudja, hogy még mi mindent lehet csinálni, hogy a szabadidő eltöltésének van más módja is, mint ahogy diszkóba menni, italozni, drogozni, felőrlődni…”

Kovács Hedvig

„…az élet igazi misztériuma: kiteljesedni, leginkább azzá válni, amivé egyáltalán lehetséges volt – itt és most, ebben az életben. A lélek (gyermektestben kezdett) útja – a kiteljesítés egyedi, megismételhetetlen alkotás. Erre – magán a megélt életen kívül – legteljesebben csak a művészetek, ott is a drámai műfajok képesek. „Élő embert” csak a pantomim, a balett, a film, a dráma – benne a bábjáték – tud „teremteni”. Ennek az izgalmas „teremtésnek” egy különlegesen szép, gyakorlati bizonyítékát mutatja be a kötet.
A bábjátékra szükség van. Színházértő, színházszerető embert – egyáltalán embert nevel. Akik ebben részt vállalnak – jogosultak az élő nemzeti kincs címre.”

Szentirmai László